Beweeg weer met energie en vitaliteit; steek je innerlijke sprankel aan.

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
197
Begin
of

Heb jij van die dagen dat je overal tegen aanloopt? Hoe voel je je op die dagen? Is er moeheid of stress in de achtergrond? Sta jij dagelijks op met stijfheid, spierpijn of moeheid? Heb jij de neiging om veel spreekwoordelijke beren te zien op de weg? Ben je gauw overprikkeld, verdrietig of boos? Lijkt het alsof alles moeite kost? Dat zijn allemaal tekenen van een gedoofde innerlijke sprankel, een gebrek aan vitaliteit en levensenergie.

In dit programma combineer ik bewegingsexploraties die de capaciteit van het brein, om nieuwe verbindingen te maken, aanspreken, met dans en creatieve opdrachten die het energie systeem  weer in balans brengen en jou weer met gemak, spontaniteit en plezier helpen bewegen door het leven.

In het bewust worden van ons denken, voelen en bewegen, ontmoeten de neuro-fysieke, somatische benadering van Feldenkrais, de expressieve, energie en emotie-transformerende kwaliteiten van dans en de energetische benadering van de chakra’s elkaar. Samen hebben ze de capaciteit om  diep verankerde fysiek-emotionele patronen en gewoonten te begrijpen en helen. Lichaam, geest en ziel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Verander de manier waarop je in relatie bent met je lichaam en beweegt en je verandert jouw waarneming, je voelen, en denken.

“Het leven bestaat uit relaties. Jouw belangrijkste relatie is die met jezelf, je lichaam. Verander de kwaliteit van deze relatie en je verandert de kwaliteit van jouw leven.”

In dit proces van bewustwording, leren en helen ga je ontdekken hoe je echt kan ontspannen in je lichaam door onbewuste spanningspatronen bewust te worden en te veranderen. Het resultaat is een wakkere, geaarde, krachtige  mentale en fysieke ontspanning in al je dagelijkse activiteiten.

De kracht van dit programma is dat jij leert hoe jij voortaan zelf chronische spanning en moeheid kan transformeren door zelf aan het roer te staan en bewust te zijn van wat je doet en hoe je het doet.  Je wordt je bewust van energie slurpers en spannings veroorzakers als beperkende denkpatronen en overtuigingen, belemmerende emotionele en fysieke gewoontes en ruis in jouw zelfbeeld die jou in hun greep houden en leeg trekken.

Waar raak jij je energie van kwijt? 

Langdurige spanning en moeheid maakt ons vatbaar voor blessures, ziektes en dagelijjkse ongelukjes. Wanneer er veel spanning en stress is in ons lichaam, kan ons brein minder goed denken en sluiten we ons af voor voelen en waarnemen. Hoofd en lichaam gaan uit verbinding waardoor onze coördinatie in bewegen achter uit gaat. We zijn niet in contact met de behoeften van ons lichaam en hart. Om prettig, helder en gemakkelijk te bewegen hebben we de samenwerking tussen intentie, bewustzijn en aktie nodig.

In die samenwerking ontdek je ook wat jou vreugde geeft. Je leert de aangeboren gave van jouw brein, jouw zenuwstelsel om de weg van plezier, ontspanning en gemak te volgen, weer aanboren en jouw zenuwstelsel helen.  Je leert hoe zelf je energetische staat veranderd zodat je met levenszin, lichtheid en nieuwsgierigheid in je leven staat én in je lichaam woont.

Wat geeft jou energie?