Recepten voor een blije rug

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
147
Begin
of

Deze cursus bestaat uit 10 uitgebreide lessen die je helpen om alle bewegingsrichtingen van je rug te onderzoeken door middel van veilige, zachte, bewuste bewegingen. Je leert hoe jouw rug vanuit haar functie en vormgeving kan en wil bewegen en welke spannings-gewoonten jouw rug in de weg zitten of pijn veroorzaken. Ook leer je nieuwe recepten in bewegen, staan en zitten je eigen maken, zodat je opties hebt om jouw rug weer blij te maken.

Extra inbegrepen in deze cursus een individuele live online sessie van 50 min met Pingel. Deze sessie is online via zoom, op een moment dat het jou het beste uitkomt.

In een optimale situatie is de rug in een staat van wakkere ontspanning, klaar om te anticiperen op beweging, om kracht te geleiden door de wervelkolom, om steun te geven aan het hoofd, de schouders en ribben en om steun te ontvangen vanuit ons fundament: de voeten, benen en bekkenbodem. De belangrijke taak van de rug is om ons verticaal te houden in staan en zitten. Daarnaast helpt de rug met haar bewegingsmogelijkheden de ogen en oren optimaal de wereld waarnemen

Misschien zijn dit functies van de rug waarvan jij je niet bewust was of die voor jouw rug uitdagend zijn?

Onze rug is voor haar gezondheid,  afhankelijk van  ons bewustzijn van haar en het beeld, de gedachten en aannames die we over haar hebben. We bewegen immers op grond van het beeld dat we van ons lichaam hebben en de gedachten en overtuigingen die we over bewegen hebben.

Voor de meeste ruggen is de situatie niet optimaal en de samenwerking met andere leden van ons lichaam niet idiaal., Een ieder van ons  heeft een paar onbewuste gedragingen- en bewegingsgewoonten – beproefde recepten om met bepaalde situaties om te gaan-  die meer spanning en stress veroorzaken in de rug dan gezond is. In deze cursus leer je die onbewuste gewoonten en gedragingen herkennen. En misschien is het wel de grootste opluchting om te weten dat gewoontes je niet overkomen maar dat jij die zelf regisseert. Dat betekend dat je zelf wat kan doen om om uit spanning of pijn te bewegen.