Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Beweeg met lichtheid, energie en vitaliteit | Online programma

26/11/2020 @ 19:30 - 20:30 CET

In dit 10 lessen programma neem ik jullie mee naar manieren van ‘bewegen met ons hele zelf’ die je helpen om vrij, blij en zonder spanning en pijn te bewegen.

Als er een harmonieuze relatie is tussen het zenuwstelsel en de spieren, botten, organen en ademhaling dan ervaren we zachtheid, kracht en mobiliteit op hetzelfde moment. Alle lichaamsdelen kunnen dan hun plek weer innemen in het systeem en hun functie efficient en flexibel uitoefenen waardoor de energie ook weer optimaal kan stromen. Er is dan weer samenwerking, ondersteuning en communicatie tussen alle delen van het lichaam en ook het hoofd en hart. Dit opent het pad naar lichtheid, energie, creativiteit, groei en een gevoel van verbinding met de wereld om ons heen.

Het lichaam vaart daar wel bij en ook onze emotionele zelf. Als er voortdurend conflict is tussen lichaamsdelen dan ervaren we dat als spanning, stress en vermoeidheid. De meeste mensen reageren hierop met uit verbinding gaan met hun lichaam en hun omgeving . De interne relaties in ons lichaam leren ons over onze externe relaties met onze omgeving. Men zegt niet voor niets ‘Zo binnen, zo buiten’!

Ik geloof dan ook dat ons lichaam een spiegel is voor ons denken en voelen. Als we fysiek vrijer en lichter bewegen, staan en zitten en daarin meer opties ervaren zal die beweging ook voelbaar zijn in ons denken en voelen. Veel mensen ervaren dan dat ze mentaal en emotioneel ook flexibeler en veerkrachtiger in hun leven staan.  Zo is het omgekeerd ook zo dat beperkende gedachten en emoties die ons naar binnen trekken een samentrekkend effect hebben op onze lichaam.

We voelen onze spieren aanspannen. De organen ervaren minder ruimte door deze spierbeweging en kunnen hun werk niet meer prettig doen. Er wordt aan de botten getrokken en de gewrichten ervaren meer belasting. Er is niet langer een ontspannen evenwicht in staan en zitten. Veel mensen zetten dan delen in hun lichaam vast, beperken zichzelf in hun bewegingsmogelijkheden en verliezen hun open geest. Dit heeft zijn weerslag op hun gevoel van vrijheid, creativiteit en vreugde. Dit is de spiraal naar oververmoeidheid, overbelasting en pijn. De meeste van ons kennen deze spiraal inmiddels wel. Maar elke spiraal heeft een keerzijde, zo ook deze!

Wil jij bewegen met lichtheid, energie en vitaliteit?

Ontdek de mogelijkheden die jij hebt om weer sprankelend aanwezig te zijn in jouw lijf. Doe lekker mee vanuit de comfort van je eigen huiskamer!

(Lees ook deze blog waarin ik meer vertel over hoe jouw relatie met jouw lichaam een spiegel is voor jouw relatie met de buitenwereld)

Voor deze lessen heb je nodig:

  • een computer, laptop of tablet/Ipad
  • een matje, deken en kussentje
  • een paar meter ruimte
  • en een plek waar je niet gestoord wordt

Ik geef de lessen via Zoom. Je kunt dit in je browser openen of de gratis app downloaden.

Dit online programma van 10 lessen van 60 minuten kun je op twee manieren volgen:

  • Volledig programma inclusief onbeperkt toegang tot de audio-recordings (extra bonus 2 dans-meditaties): 100,- per persoon
  • 5 lessen kaart zonder recordings: 50,- per persoon (geldig van 22 september t/m 22 oktober 2020)

Na inschrijving ontvang je een betaal-link via mijn bank. Na betaling ontvang je de zoom-link en toegang tot de recordings via email. Je kunt hieronder inschrijven