Een hart-knuffel voor deze uitdagende tijd

 

In deze video deel ik graag de hart-knuffel met je. Het is een vorm van aanraking die uit de Tellington Ttouch afkomstig is. Deze methode is ontwikkeld door Linda Tellington Jones, een Feldenkrais practitioner van het eerste uur. Haar methode was oorspronkelijk bedoeld om dieren te helpen herstellen van trauma en stress. Het bleek echter ook heel goed te werken voor mensen. 

Hoe werkt het 

Leg je handen op je borst. Daar waar je voelt dat je wat tedere en liefdevolle zorg nodig hebt. Teken in gedachte een klok op je borst. Stel je de cijfers van de klok voor als volgt: 12 is richting je hoofd en 6 is richting je buik. 9 is dan aan de rechterkant en 3 aan de linkerkant. Neem een moment om rustig alle cijfers van de klok te visualiseren onder je handen.

Begin dan voorzichtig met het bewegen van de huid over de ribben en het borstbeen, waarbij je het beeld van jouw klok volgt voor 1 1/4 cirkel. Begin de beweging bij 6. Voel welke richting het meest prettig voelt; met de klok mee of tegen de klok in. 

Je maakt vervolgens een hele cirkel van 6 to 6 met nog een kwart tot 9 (of 3). Dit is het eerste deel waarin je rustig door je neus inademt. Vanaf 9 maak je een kwart cirkel terug tot 6 terwijl je uitademt door je mond. Doe het langzaam, vloeiend en zacht, met bewustzijn. Je kunt het herhalen zo vaak als je het nodig hebt. Je kunt ook je handen steeds een beetje verschuiven en andere delen van je borstkast meenemen. In de video laat ik zien hoe ik het doe.

Je kunt deze aanraking ook toepassen op je buik, de zijkanten van je ribben, je rug, je hoofd, je gezicht….

Geniet van dit verwen momentje voor jouw zenuwstelsel en lijf!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.