Hoe goed ken jij jezelf?

Of het jouw manier van ademhalen is of hoe je zit, loopt, danst, of anderszins door het leven beweegt. Jouw beweging is als jouw unieke handtekening en vertelt jouw persoonlijke verhaal.

Het vertelt je over je innerlijke beweging en over de onbewuste gedachten die jouw zelfbeeld vanuit de achtergrond domineren. Je kunt er bijvoorbeeld jouw diepe basis overtuigingen en onbewuste gewoontes uitlezen en ook hoe je in relatie bent met je lichaam en de wereld om je heen. De manier waarop je staat, zit, beweegt, uitreikt en je naar binnen richt vertellen over (onbewuste) emotionele patronen. Deze zijn vaak al lang geleden ontstaan en dringen zich op in de manier waarop je jezelf draagt; je spier-aanspanning gewoonten en de manier waarop je tegen jezelf en over jezelf praat.

“To every emotional state corresponds a personal conditioned pattern of muscular contraction without which it has no existence.”-Moshe Feldenkrais

Met andere woorden jouw manier van bewegen vertelt jouw innerlijke verhaal en het onthult je de diepste overtuigingen en gevoelens die ten grondslag liggen aan het verhaal wat je jezelf bent gaan vertellen over jezelf en de wereld om je heen.

Wat is jouw verhaal?
En is dat nog steeds het verhaal wat je jezelf wilt vertellen?

Of is het slechts één kant van een veel groter verhaal dat ook verteld wil worden? Is het een verhaal dat jou tekort doet in al je kleurschakeringen? Een verhaal wat jou belet te groeien, vol vertrouwen in de wereld te stappen en jouw gaven te delen met anderen? Een verhaal dat jou belet om intieme relaties en vriendschappen op te bouwen met anderen? Of is het een verhaal wat chronische spanning of pijnklachten veroorzaakt in delen van je lichaam? Een verhaal waardoor je je lichamelijk vermoeid voelt of waardoor je niet vrij en ontspannen kunt ademen?

12 september start ik een cursus waarin jezelf beter leren kennen de ingang is naar:

  1. Hoe je je beperkende gewoontes, gedachten en overtuigingen kunt transformeren,
  2. Hoe je jouw zelfbeeld in lijn kan brengen met wie je in essentie bent
  3. Hoe je jouw unieke bewegingsverhaal kunt lezen en interpreteren,
  4. Hoe je altijd en op elk moment de beweging kunt omdraaien, zodat je elk moment een andere -betere- keuze kunt maken die bij het verhaal past wat jij wilt leven

Lees hier meer