marco-IuXPTpNWjYM-unsplash

Ontdek je ‘natuurlijke’ powerhouse

Deze online cursus bestaat uit 10 verdiepings-lessen die jou mee op een bewegingsreis nemen langs de spieren van jouw rug, buik en adembeweging. Zo kun jij jouw ‘core’ helpen om weer krachtig te zijn zonder jouw rug, borstkas en schouders in hun bewegingsvrijheid te beperken.

Ik neem je mee op een verkennende reis door je rug, buik en adem-beweging. Je leert de spieren die werkzaam zijn in de rug, de buik en de ademhaling begrijpen door middel van bewuste bewegingsexploraties. Elke les benadrukt het potentieel van een aantal belangrijke spieren. Je zult merken dat je met meer ontspanning en kracht gaat bewegen als de relaties tussen die spieren en botten, gewrichten, organen en ademhaling verbeteren. Hiermee krijg je ‘tools’ aangereikt om zelf je rugklachten, schouderklachten, nekklachten en ademhalingsproblemen te verhelpen.

Onlangs schreef mijn moeder mij wat de Feldenkrais lessen voor haar doen:

“Ik heb genoten van de lessen! Ze verhogen mijn bewustzijn over mijn mogelijkheden van bewegen. Ik mag dan 80+ zijn maar ik val hiermee op in mijn sportgroep, doordat ik ontspannen mijn oefeningen doe en zie wat mijn mogelijkheden zijn waar ik gebruik van maak! Dank je wel dat ik hierdoor nooit bang ben om te vallen of mij erg te bezeren. Bovendien geniet ik enorm van deze oefeningen en van de fijne en rustige manier van hoe je de lessen opbouwt en ons presenteert! Ik leef met een gevoel dat ik 100 jaar wordt en leef daar ook na met mijn hobby’s en bezigheden.” (Jeanne Braat-Hoppenbrouwers)

Hoe krachtig is het om 80+ te zijn en je zo vitaal te voelen dat je nog steeds geweldige dingen kunt doen. Veel van je ouder voelen zit in je eigen hoofd. Maar daarover meer in een blog die ik binnenkort zal schrijven.

Je kunt de Feldenkrais bewegingsexploraties zien als mindful bewegingspuzzels die jou uitnodigen om in de wijsheid van jouw lichaam te tappen en te spelen met bekende en vergeten mogelijkheden.Je krijgt inzicht in de fysieke- en emotionele spannings-gewoonten die jou belemmeren om met gemak en vrijheid te staan en zitten. De meeste belemmerende overtuigingen komen vanuit jouw onbewuste denken over je lichaam en het beeld wat je over jezelf hebt gevormd. Het zelf-bewustzijn wat je ontwikkeld in deze cursus bekrachtigd jou om andere opties te kiezen, die de spieren aanspreken op hun natuurlijke functies en plek in de ‘lichaams-familie’. Onze spieractiviteit heeft een grote invloed op onze emotionele toestand. Deze cursus stelt je in staat om bewust te kiezen voor een emotionele toestand die je helpt om veerkrachtig en vreugdevol door het leven te navigeren door de manier waarop je beweegt te veranderen.


Lees hier alle praktische informatie en mogelijkheden tot meedoen:
https://move-into-joy.nl/nl/event/ontdek-je-natuurlijke-powerhouse-les-1/Lees hier verder en schrijf je in