Ontmoet elkaar in beweging

In onze relaties met andere mensen beïnvloeden onze beweging- en houdingspatronen hoe we elkaar begrijpen. Onderzoek binnen de communicatie wetenschap wijst uit dat onze fysieke houding  en de energie die we met onze bewegingen en houding uitstralen meer vertellen in een gesprek dan de woorden die we kiezen.

Vaak  realiseren partners zich niet dat hun partner iets heel anders begrijpt uit wat ze zeggen. Het verhaal vertelt zich in toon, in attitude, in lichaamshouding en onze gezichtsexpressies. De woorden zijn de kers op de taart. In zelfs woorden kunnen op velerlei manieren geïnterpreteerd worden afhankelijk van iemands model van de wereld, familie waarden, opvoeding, educatie, cultuur etc. Daarover een andere keer meer.

Met onze naasten hebben we vaak aan één woord genoeg. Juist omdat we met onze lichaamstaal boekdelen spreken. Dan is het wel fijn om te weten wat je dan precies communiceert met je lichaam. En vaak zijn dat onbewuste gewoonten die stoelen op hele oude verhalen van toen we klein waren of daarvoor. Of verhalen die al tijden door de familie leven en waarmee we ons hebben verweven. Vergeten en verborgen verhalen die in ons onderbewuste verder zijn gaan leven. De verhalen die ons model van de wereld en ons zelfbeeld hebben gevormd.

Die verhalen maken vaak dat we ons getriggerd voelen door iets wat onze partner zegt of doet. En die verhalen maken ook dat we ons op een bepaalde manier gedragen in bepaalde situaties en daarmee onze parner triggeren. In de achtergrond van ons bewuste functioneren sturen ze onze fysieke- en sociaal emotionele houding en gewoonten, onze overtuigingen en onze perceptie. En daarmee beinvloeden ze onze emoties, gevoelens en interactie met anderen. Die verhalen hebben dus best veel invloed op de kwaliteit van onze communicatie en verbinding in onze relaties. Ze kunnen relaties maken en breken met hun verborgen aanwezigheid.

Nu kunnen die verhalen misschien een heel verborgen leven leiden maar zodra we bewegen -of het ons ademen is of onze manier van staan of lopen of praten- komen ze aan het licht. Vandaar dat beweging zo’n krachtig middel is om ons zelf beter te leren kennen. En als we die beweging samen met een ander maken, zoals in bv de Argentijnse Tango, dan helpt ze om de ander beter te leren kennen en begrijpen. Want de beweging van de ander is als een spiegel waarin we ons verhaal kunnen lezen. Daarnaast kun je met de beweging die je maakt ook een ander verhaal vertellen aan jezelf en aan je partner. Een verhaal wat maakt dat je beiden meer verbinding en harmonie ervaart in je relatie.

We bieden een speciaal privé retreat om je relatie te verdiepen. Het is speciaal ontworpen om de communicatie in de relatie van het hoofd naar het hart te brengen. Zo verliezen pijnlijke oude verhalen hun angel en komt er ruimte voor heling en een nieuw verhaal.  Ruimte om elkaar echt te zien, horen en begrijpen zonder al die oude filters tussen jullie in.

Wil je graag wat meer lezen over dit retreat? Kijk dan eens op onze pagina op Bookretreats.com

Je kunt ook direct contact opnemen met ons, via het formulier hieronder, voor een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek via Zoom of Skype