Ontmoet jezelf in beweging

We hebben allemaal gewoonten in houdingen of gedragingen die ons blokkeren in ons helen of onze groei. Vaak zijn we ons niet bewust van deze gewoonten en hun invloed op ons welzijn en onze gezondheid. En dus leven we op half vermogen, misschien met het vage gevoel dat we onze innerlijke sprankeling missen. Hoe zou het zijn om op een speelse, vreugdevolle manier uit blokkerende gewoonten te kunnen stappen en ten volle te leven met jouw sprankel aan?

Van denken naar voelen

Met denken blijven we rond die vage greep van verborgen gewoonten cirkelen. Niet weten is niet bewust zijn. Dit is waar de wijsheid van ons lichaam om de hoek komt kijken. En om die aan te boren, moeten we aanwezig zijn in ons lichaam. Beweging brengt je in je lichaam en terug naar je diepste gevoelens. In onze beweging vertelt ons Wijze Lijf ons verhaal terwijl het ons van houding naar houding vervloeit. Elke houding drukt de staat uit van wat ons op dat moment beweegt.

Het enige wat we hoeven te doen is onze beweging te pauzeren zoals bij het nemen van een foto. En te luisteren en te voelen naar de houding, de toestand en de vorm die in dit verstilde moment ontstaan. Daarin vang je de emotie die je vertelt over een diepe overtuiging, een gedachte, een oud gevoel of een oud emotioneel verhaal en het NU dat ook net binnenkwam. Luister naar hoe dit je in en uit bepaalde gedachte-spinsels en houdingen beweegt. Je Wijze Lijf trakteert je misschien op enkele wijze woorden diep uit je onderbuik en hart, mijmeringen om over na te denken, een kleine overpeinzing voor je geest.

Het zijn deze momentopnames in beweging en de woorden die in me opkomen die me inspireren om ze te verzamelen en om te zetten in kleine boodschappen om mijn Zelf Wijze ziel te helen.

Dus hier is jouw speel moment voor vandaag:
Zet een muziekje op, dans en pauzeer, voel je vorm, en emotionele staat, luister en voel naar wat je Wijze Lijf wil dat je ziet, hoort en erkent in dit moment.