Wil jij met meer lichtheid, energie en vitaliteit bewegen?

Reset jouw zenuwstelsel door middel van Feldenkrais, dans improvisatie en creatief proces.

Ga op reis door de ontwikkelingsstadia die ons zenuwstelsel, ons besturingssysteem, doormaakt vanaf ons geboorte tot dat we staan. Elke sessie bestaat uit een Feldenkrais beweging reis en aansluitend of beginnend een creatieve dans en/of andere creatieve opdracht. Naast dat het heel bevrijdend is om zo met jezelf op reis te zijn en te ontdekken en spelen met de bewegingsmogelijkheden van je lichaam, levert het je ook een aantal gezondheidsvoordelen op. Ik kom daar zo op terug.

Van liggen tot staan in 7 stappen

In de eerste paar jaar van ons leven ontwikkelt ons zenuwstelsel grofweg 7 belangrijke basispatronen om tot volwassen beweging te komen; fysiek, emotioneel en mentaal. In deze cursus maken we de reis door deze basispatronen of ‘core’ patronen nog eens bij wijze van een update. In de onderstaande video vertel ik meer over deze basispatronen.

Je kunt je zenuwstelsel vergelijken met een computer. Veel mensen doen regelmatig een update op hun laptop of smartphone en gooien oude programma’s, documenten en plugins op de computerschijf weg zodat deze goed blijft werken. Zo kunnen we ook ons zenuwstelsel updaten, ‘finetunen’ en gewoontes die ons pijn of spanning bezorgen ‘deleten’ door de basispatronen in ons zenuwstelsel te verfijnen, verbeteren en beter met elkaar te integreren.

De benefits

Met een schone schijf voelen we ons vitaler en bewegen we efficiënter en met plezier, vrijheid en gemak. Andere benefits zijn dat we pijn en spanning, ontstaan door overbelasting en repeterende bewegingen (lang zitten, staan, etc) kwijtraken. Ook zijn we emotioneel meer in balans, slapen we beter, denken we helderder en optimaliseren we onze motoriek en coördinatie in onze dagelijkse activiteiten zodat we al onze mogelijkheden kunnen benutten.

Nieuwsgierig? Begin december 2020 start mijn online live programma.

Wil je meedoen? Stuur mij een mailtje.

Warme wintergroet,