Van pijn naar plezier: relatie coaching voor lichaam, geest en brein

Ik ben eigenlijk altijd al beetje een mix geweest van een nerdy wetenschapper, nieuwsgierige soma-naut, speelse elf, dansende diva en sprankelende introvert. Mijn ziel houdt ervan te ontdekken en onderzoeken en haar favoriete thema’s zijn pure, holistische vitaliteit, leven en essentie in zijn.

Ik herinner me levendig dat ik zowel ethologe* als danseres wilde worden. En in zekere zin is dat wat ik de laatste 20 jaar heb gedaan. Eigenlijk help ik mijn cliënten om, met behulp van somatisch (sensorisch) bewustzijn, dans, beweging en creativiteit, een veldonderzoek te doen naar zichzelf, hun gedrag, door het observeren, voelen, en onderzoeken naar de manier waarop een ieder van ons beweegt op basis van onze unieke verbinding met de omgeving en onze geheel eigen manieren van waarnemen, voelen, denken en doen.   En het mooie is dat we, met de zelfkennis die we opdoen, de juiste keuzes kunnen maken  om zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel te dansen door het leven met spontaniteit, gemak, en vreugde.
*Ethologie of gedragsbiologie is een onderdeel van de zoölogie waarin de studie van het gedrag van dieren en ook mensen centraal staat. 

Een deel van mij kan zich helemaal verliezen in de fascinerende wetenschap achter wat ons beweegt en hoe het ons fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel beweegt. Dat bracht me ertoe om te leren over complexe systemen, neuroplasticiteit, de psyche, menselijke biologie en de manier waarop het lichaam wil en kan bewegen, energetische healing, intuïtieve communicatie, en het chakra systeem

Maar als een kinesthetisch en organisch leergierige, komt het begrijpen altijd uit mijn eigen gevoelde ervaringen. Als mijn geest iets interessants ontdekt, gaan mijn lichaam en ziel aan de slag met het sensuele, verkennende, ervaringsgerichte deel van het avontuur. Creatief en speels dansend met de kennis, het ontleden  en integreren van deze fascinerende stukjes kennis in somatisch dieper weten; mijn eigen wijsheid.

Het duurde een tijdje voor ik me realiseerde dat deze houding in leren samen te vatten is in het woord ‘nieuwsgierigheid’. Nieuwsgierigheid is  een van de grote gaven van ons systeem die alle wezens delen.  Het is de basis voor de bloeiende, continue lerende en uitbreidende netwerken die onze zenuwstelsels kunnen zijn. En het is tot nu toe mijn redder in nood geweest, door de meeste van mijn problemen om te zetten in uitdagingen en kansen om te leren en groeien. 

Op 2 september start de cursus: Van pijn naar plezier: relatie coaching voor lichaam, geest en brein. In dit 4-weekse, somatische bewegingsavontuur voor lichaam, ziel en geest, nodig ik je uit om je innerlijke nieuwsgierige, speelse, sensatiewetenschapper te verwelkomen en diep te duiken in het wonder dat je bent met behulp van speelse, aandachtige bewegingsonderzoeken.  Ik durf te zeggen dat je in deze 10 lessen zult ontdekken hoe je door het leven kunt bewegen met oneindig veel mogelijkheden voor gemak en spontaniteit die je lichaam, geest en ziel helpen groeien en je weer helpen vertrouwen op je ‘eigen wijze’…  Je lichaam is de weg naar jouw eigen wijsheid en creativiteit, zelf bewustzijn is de sleutel,  en beweging jouw instrument. Doe je mee?

Praktische informatie:

10 online lessen via Zoom

  • korte Q&A na elke les
  • elke dinsdag en donderdag 19:30-20:30
  • je hebt nodig een computer met WIFI aansluiting
  • je krijgt een replay die je kunt downloaden binnen 24 uur via Zoom
  • jouw investering 125 euro
  • laatste les 5 oktober

Boek en betaal de cursus: