Welke gewoontes heb jij? En voel je je daar goed bij?

Hé gewoontes wie heeft ze niet. Maar hoe beïnvloeden ze ons leven?

Vandaag wil ik een vlog delen over gewoontes.

We hebben allemaal gewoontes, dingen die we altijd op dezelfde manier doen, patronen. Gewoontes zijn gaan over wat we gewend zijn om te doen, te denken en te voelen zonder er bij stil te staan. We hebben allemaal bepaalde manieren van van bewegen van staan, zitten etc. en ook in onze manier van praten bijvoorbeeld. En dat is goed. Denk je in dat je elke keer dat je een pen oppakt weer opnieuw hebt te leren schrijven… Dat je bij alles wat je doet steeds het wiel opnieuw hebt uit te vinden. Dat zou heel erg vermoeiend zijn en nauwelijks efficient. We zouden nergens aan toe komen.

Het wordt echter listig als gewoonten ons belemmeren om te groeien, of pijn doen, spanning veroorzaken in ons lichaam of ons vermoeien. Ik noem ze belemmerende gewoontes en patronen. Iedereen kent ongezonde gewoontes in doen; bijvoorbeeld roken om er maar één te noemen. Maar ben je je ook bewust van ongezonde gewoontes in voelen, denken en bewegen of in jezelf ondersteunen en dragen?

Binnenkort verschijnt mijn gratis E-book waarin ik deel hoe je gewoontes die jou tegenhouden om te sprankelen, voor altijd via bewegen kunt veranderen. En niet alleen verander je beperkende gewoontes, je ontwikkeld ook nieuwe manieren om je innerlijke sprankel ontspannen en vol vuur te branden.

1 antwoord
  1. Annemarie
    Annemarie zegt:

    Hi Pingel,
    Wat even mooi verhaal over gewoontes en dat die gevoelens die daarbij opkomen in de weg kunnen zitten. Zo herkenbaar in mezelf. Ik maak me ook klein om niet op te vallen (to stay under the radar) zodat negatieve dingen in mijn leven aan mij voorbij kunnen gaan maar daardoor ook de leuke dingen van het leven. Ik kijk uit naar je e-book.

Reacties zijn gesloten.