Samen in beweging vanuit jullie harten” SoulTango retreats Move together from the heart, Your embrace as a meeting space.
Workshops
Coaching”

‘Dans met je hart en je voeten zullen volgen’

Tango dansen is een fijne manier om er even ‘uit’ te zijn. Het brengt je in het nu en in een aandachtige, krachtige verbinding met elkaar en jezelf. Jezelf openen voor de ander, opent je ook voor jezelf.

Soul Tango leert je mindful te dansen  -in leidende en volgende rol- vanuit de beweging van je hart. Jullie omhelzing als ontmoetingsplek. Voor stellen bieden wij een vakantieweek mindful tango, de ‘SoulTango retreat’. In deze week ervaar je spelenderwijs hoe het is om vanuit bewuste aandacht voor jezelf en elkaar samen te dansen en samen te creeëren en bouwen in de intieme ruimte van de tango omhelzing. Voor deze week heb je geen danservaring nodig!

In 5 dagen leer je wat het betekend om bewust aanwezig te zijn in je eigen lichaam en vanuit verbinding met je hele zelf (mind, heart, body, spirit) te communiceren. Dit laten we je ervaren aan de hand van de 5 belangrijkste bouwstenen van de Argentijnse tango en de taal van SoulTango: het harts-gesprek. Aan bod komen, naast oefeningen in mindful communiceren en ’embodied connection’, ook belangrijke basistechnieken uit de Argentijnse tango als o.a. het leiden en volgen op de muziek, muzikale expressie en eenvoudige improvisaties en combinaties. Naast deze week kun je ook kiezen voor een verdieping van je relatie met onze Conscious Embodied Connection week.

Dansen is het domein van het lichaam en het hart en gaat over expressie en jezelf laten zien en voelen aan de ander. Vanuit deze focus leren we je de basis technieken voor samen dansen, expressie en muzikaliteit.

In deze lessen ligt de nadruk dan ook op ‘conscious embodied connection’; het met aandacht bewegen in verbinding met je eigen lichaam en hart en dat van je partner.

Om die reden zullen we, naast simpele tango-combinaties, ook veel aandacht besteden aan lichaamsbewustzijn en precisie, voelen vs denken en leiden en volgen vanuit eenvoudige improvisaties.[

Deze tangoworkshops zijn geschikt voor mensen die al aardig wat tango ervaring hebben en van uitdaging en spelen houden.

In deze workshops ligt de nadruk op het creeëren vanuit een conscious embodied connection en de structuur van de tango. Vanuit deze focus verdiepen we de communicatie in het paar, improvisatie en muzikaliteit. De verfijning en precisie in je techniek, je fysieke coördinatie en een stevige basis in muzikaliteit heb je je al eigen gemaakt in de Tango Fundamentals.

In deze workshops zul je geen ‘pasjes’ van ons leren. Wel zul je samen met je partner en in afstemming op elkaar, de mooiste dansmomenten creeëren vanuit voelen, spelen, in beweging zijn, verstillen, voelend luisteren en open staan voor wat zich in het moment aandient vanuit de omhelzing en de muziek. Ter voorbereiding op deze workshops krijg je een opdracht om voor te bereiden thuis.

“De docenten van SoulTango”Alle lessen worden gegeven door ons; Pingel & Peter. Wij zijn expert in het geven van goed onderbouwde tangolessen waarin je leert dansen en bewegen op een gezonde en plezierige manier.

Al onze lessen zijn ontwikkeld vanuit ons concept van Conscious Embodied Movement & Connectie: het dansen en communiceren met elkaar vanuit het hart met Zelf-bewustzijn en aandacht.

Pingel is naast tango docent ook somatisch dans- en bewegingscoach. Met plezier bewegen, je vrij en op je gemak voelen in het contact met anderen en jezelf mogen zijn in het dansen zijn voor haar de allerbelangrijkste voorwaarden om te leren tango dansen.

Meer lezen over SoulTango »[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space][vc_single_image image=”1359″ img_size=”medium”][/vc_column][/vc_row]